Begeleiders gemeenschapsdienst aan de slag

Voor ons allemaal gaat het jaar 2020 de geschiedenis in als een jaar vol onzekerheden, mondmaskers en social distancing. Ook binnen ons team gemeenschapsdienst is het een continue zoeken naar hoe we maximaal ervoor kunnen zorgen dat onze jongeren een kans krijgen om hun verantwoordelijkheid op te nemen. Dit steeds met voldoende zorg voor de veiligheid van onze jongeren, de prestatieplaatsen en natuurlijk onszelf.

Nog trotser zijn we over het feit dat onze prestatieplaatsen, ondanks deze onzekere periode, toch hun uiterste best doen om onze jongeren een kans te geven om binnen hun dienst hun steentje te laten bijdragen.

Dit continue zoeken naar een evenwicht resulteerde ook in het feit dat wij, als begeleiders gemeenschapsdienst, in de huid van een begeleider op de prestatieplaats zijn gekropen. Een jongere heeft 36 uren gemeenschapsdienst uitgevoerd met ons als begeleiders. Dit dankzij de medewerking van verschillende prestatieplaatsen die ons voldoende materiaal hebben gegeven om deze jongere een zinvolle invulling van zijn gemeenschapsdienst te bieden. Het was een unieke maar zeker positieve ervaring.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s