Rots en Water doet zijn intrede op BAAL

Rots en Water is een training die ongetwijfeld aansluit bij de noden en behoeften van onze doelgroep. Het is een training die sommige jongeren zal helpen om minder agressief te reageren in bepaalde situaties en voor anderen zal dit net zorgen voor een meer assertieve reactie. Beide beoogde gedragsveranderingen zouden moeten voorkomen dat jongeren in de problemen komen. Jongeren worden bewust gemaakt, zien en voelen dat ze andere en betere keuzes kunnen maken in hun dagelijks leven. De methodieken van Rots en Water zijn er op gericht om op een actieve manier jongeren hun eigen krachten en mogelijkheden te laten ontdekken. Via lichaamsbewustzijn komen tot emotioneel en vooral zelfbewustzijn, daar draait het om bij Rots en Water.

Drie medewerkers volgden tijdens de voorbije krokusvakantie de opleiding tot Rots en Water- trainer. Hoe en wanneer BAAL met deze psychofysieke methodieken verder aan slag zal gaan, is nog niet helemaal duidelijk. Maar omdat dit voor onze doelgroep zeer geschikt is, zien we voor deze actieve manier van werken met jongeren zeker perspectief binnen BAAL.

Sterk staan, respect, confrontatie uit de weg gaan, verbale en non-verbale communicatie, grenzen stellen en respecteren, groepsdruk,… zijn allemaal zeer relevante thema’s in het werken met onze doelgroep. Dankzij deze opleiding zijn we (nog) beter gewapend in het begeleiden van deze jongeren.

Wordt ongetwijfeld vervolgd…

IMG-20190308-WA0007

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s