Oudersessie leerproject ‘Slachtoffer In Beeld – Minderjarigen’

Eind 2018 organiseerde BAAL voor de tweede keer een infoavond betreffende het leerproject ‘Slachtoffer In Beeld – Minderjarigen’

Deze oudersessies zijn bedoeld voor de ouders (en de context) van jongeren die voor het leerproject ‘Slachtoffer In Beeld – Minderjarigen’ zijn aangemeld.

Deze oudersessies zijn een vrijwillig aanbod waarmee we trachten een groep ouders te informeren. Dit enerzijds over de algemene inhoud van het leerproject en de methodieken die we gebruiken. Anderzijds proberen we ook het gerechtelijke systeem waarin de ouders en jongeren terecht gekomen zijn te verduidelijken.

Uit de feedback van de ouders die de oudersessie gevolgd hebben, bleek unaniem dat ze een beter beeld op de werking en de methodieken van de leerprojecten kregen. Ook kwam er de opmerking dat een infoavond positief is omdat de jongeren thuis soms weinig info geven over het leerproject. Tot slot gaven de ouders aan dat ze het als zeer prettig hebben ervaren om eens samen te kunnen zitten met ouders die in dezelfde situatie zitten of hebben gezeten als zijzelf.

Een geslaagde oudersessie dus!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s