Opgelet met het maken en doorsturen van naaktfoto’s!

Een minderjarige Vlaamse jongen is preventief geschorst van zijn school omdat hij naaktfoto’s van medeleerlingen verspreidde. Hij heeft ook slachtoffers in andere scholen gemaakt. De kans hierbij is groot dat de slachtoffers zelf de foto’s naar de dader hebben gestuurd via sociale media. “Deze jongeren zien soms niet in wat dit kan teweegbrengen” klinkt het bij de schooldirectie.

De gekozen aanpak van de school strookt met de visie van BAAL. Er wordt een hersteltraject uitgewerkt, waarbij op de eerste plaats de aandacht voor het slachtoffer centraal staat. Daarnaast wordt er bekeken hoe men het best met de dader kan omgaan.

Stel: een meisje stuurt een naaktfoto naar haar vriendje (of andersom), maar iets later loopt hun relatie stuk en belandt de foto in andermans bezit. Wat nu? Binnen het aanbod van BAAL merken we dat slachtoffers en daders van soortgelijke feiten het aanbod van herstelbemiddeling kunnen krijgen. Het communicatieproces tussen beide partijen kan enerzijds het slachtoffer helpen bij het verwerkingsproces en anderzijds de dader nieuwe inzichten opleveren in de gevolgen van zijn/haar daden. Daarnaast wordt tijdens het leerproject Seksualiteit en Relaties in Balans uitgebreid stilgestaan bij internet, sociale media en seksualiteit.

 

Bron: http://www.hbvl.be/cnt/dmf20160919_02475812/vlaamse-leerling-verspreidt-massaal-naaktfoto-s

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s