België is holebi-vriendelijk!

Goed nieuws voor alle holebi’s en transgenders in ons land. Uit een recent onderzoek is immers gebleken dat voor deze groep de maatschappelijke situatie in België de vierde beste van Europa is. Koplopers zijn Zweden, het Verenigd Koninkrijk en Nederland.

Het onderzoek werd uitgevoerd door het consortium klinische psychologie en de CuDOS onderzoeksgroep van de vakgroep sociologie van de UGent in opdracht van de Nederlandse overheid. Om tot een bepaalde score te komen, werd er gekeken naar de wetgeving en het specifieke beleid in de verschillende landen. Daarnaast werd er ook gebruik gemaakt van data over de attitudes van de bevolking. Met een vierde plaats doen we het dus zeker niet slecht!

Komende zaterdag 14 mei 2016 wordt eveneens de Belgian Pride in Brussel georganiseerd. Het is een feestelijk coming-out evenement voor vele duizenden homo’s en lesbiennes, maar hetero’s zijn evenzeer welkom. Deze parade vindt jaarlijks plaats op de zaterdag die het dichtste valt bij 17 mei. Op die dag viert men wereldwijd de Internationale Dag Tegen Homo- en transfoob geweld. Hierbij worden o.a. de discriminatie en vervolging van holebi’s en transgenders aangeklaagd. 17 mei is geen toevallig gekozen datum. Op die dag werd in 1990 homoseksualiteit geschrapt van de internationale lijst van ziekten. Voordien werd homofilie beschouwd als een psychische aandoening. Reden genoeg dus om te vieren dat dit niet meer zo is.

Alle informatie over de Belgian Pride vind je terug op: http://pride.be/nl

Ook in het leerproject Seksualiteit en Relaties in Balans hebben we aandacht voor het thema homofobie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s